Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17831
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15690
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17831
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15690
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli powoli dosypując cukier na sztywno, podzielić pianę na tyle części ile chcemy kolorów (u mnie dwa biały i zielony). szprycą nakładać bezy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia (ja nakładałam łyżeczką). Suszyć w piekarniku około 1,5 h w temperaturze 100C (termoobieg). Bezy są bardzo kruche. Smacznego