Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta ,to i ciacho być musi
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5381
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11821
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1344
Składniki
Białka rozdzielamy od żółtek w wysokiej misce i miksujemy na sztywna złocista pianę w między czasie stopniowo dodając cukier. Przesiewamy mąkę ,dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo ,delikatnie mieszamy z białkami .Następnie powoli wlewamy olej i dokładnie mieszamy ,na koniec dodajemy mak ,mieszamy i przekładamy do keksowki .Ja wyłożyłam papierem do pieczenia,choc nie powinno przywierać ,bo jest sporo oleju .pieczemy na 180 stopni 50min . Po ostygnięciu ,rozpuściła czekoladę i wystroiłam ciasto świątecznymi ozdobami .Wkładamy do lodówki , by polewa stwardniała . Wesołych Świąt