Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta ,to i ciacho być musi
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 670
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 670
Składniki
Białka rozdzielamy od żółtek w wysokiej misce i miksujemy na sztywna złocista pianę w między czasie stopniowo dodając cukier. Przesiewamy mąkę ,dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo ,delikatnie mieszamy z białkami .Następnie powoli wlewamy olej i dokładnie mieszamy ,na koniec dodajemy mak ,mieszamy i przekładamy do keksowki .Ja wyłożyłam papierem do pieczenia,choc nie powinno przywierać ,bo jest sporo oleju .pieczemy na 180 stopni 50min . Po ostygnięciu ,rozpuściła czekoladę i wystroiłam ciasto świątecznymi ozdobami .Wkładamy do lodówki , by polewa stwardniała . Wesołych Świąt