Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta ,to i ciacho być musi
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7984
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 103
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 670
Składniki
Białka rozdzielamy od żółtek w wysokiej misce i miksujemy na sztywna złocista pianę w między czasie stopniowo dodając cukier. Przesiewamy mąkę ,dodajemy proszek do pieczenia i stopniowo ,delikatnie mieszamy z białkami .Następnie powoli wlewamy olej i dokładnie mieszamy ,na koniec dodajemy mak ,mieszamy i przekładamy do keksowki .Ja wyłożyłam papierem do pieczenia,choc nie powinno przywierać ,bo jest sporo oleju .pieczemy na 180 stopni 50min . Po ostygnięciu ,rozpuściła czekoladę i wystroiłam ciasto świątecznymi ozdobami .Wkładamy do lodówki , by polewa stwardniała . Wesołych Świąt