Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzielnica to miejsce jeszcze zielone, z piękną otwartą przestrzenią i ogromną ilością cudownych osób. Zasłużyło na wizytówkę, dlatego głównymi składnikami jest ziemia i mech ;) Prosiliście też o przepis, więc jest ;)
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 36
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 36
Składniki
Zanim zaczniemy piec, przygotowujemy galaretkę. Owoce z cukrem zagotowujemy aż do puszczenia soku. Dodajemy agar i gotujemy jeszcze 1 minutę. Przecedzamy przez sito, zostawiamy do wystygnięcia i stężenia. Ciasto szpinakowe przygotowujemy: Jajka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy mąkę, olej i proszek do pieczenia. Miksujemy razem i na końcu dodajemy, odsączony szpinak i dokładnie mieszamy, aż do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy. Rozgrzewamy piekarnik do 180° C i pieczemy około godziny, sprawdzając patyczkiem czy ciasto w środku nie jest surowe. Po upieczeniu pozostawiamy do przestygnięcia. W tym samym czasie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy , dodajemy mascarpone i cukier puder. Wszystko mieszamy. Z wystudzonego ciasta odcinamy wierzch i krem z podwójnej ilości składników, a Brownie z tego przepisu: W rondelku roztapiamy pokrojone masło i gdy jego połowa ulegnie upłynnieniu, dokładamy tabliczki czekolady i pozwalamy, swobodnie rozpuścić. Na końcu wszystko razem mieszamy. Jajka ucieramy z cukrami na jasną masę, a następnie dodajemy czekoladę z masłem. Wsypujemy mąkę, szczyptę soli, i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Blachę nacieramy tłuszczem i wlewamy ciasto. Pieczemy w 180℃ przez 20 minut. . Przed obłożeniem kremem schładzamy go. Brownie kładziemy na podstawie, przekładamy kremem, ciasto szpinakowe przekrajamy na pół, wyciągamy środek i wykładamy po brzegach galaretką. Przekładamy blaty kremem i z powrotem zamontowujemy. Całość obkładamy kremem. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej i tworzymy na górze warstwę polewy. Posypujemy z wierzchu ciastem szpinakowym. Kładziemy owoce i odstawiamy do schłodzenia. Smacznego! Tortownica 18cm