Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie. Fajny robiony na bazie dawnego ciasta salseson.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15225
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4666
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8974
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17606
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1751
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15225
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4666
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8974
Składniki
Ciasto jasne: Z podanych składników robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażarki aby stwardły.
Ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka miksujemy. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa