Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biedronka- kusząco ładne ciasto, takie w sumie proste, a inne niż wszystkie. Fajny robiony na bazie dawnego ciasta salseson.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6916
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 317
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3444
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6916
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 317
Składniki
Ciasto jasne: Z podanych składników robimy ciasto. Robimy małe kulki i wkładamy do zamrażarki aby stwardły.
Ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka miksujemy. Dodajemy kakao, sodę i śmietanę miksujemy. Do ciasta ciemnego ścieramy na dużej tarce ciasto jasne. Pieczemy do godziny w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Na mleku gotujemy budyń, słodzimy go. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- biszkopty jeden koło drugiego- reszta masy- ciasto- polewa