Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopciki z dodatkiem skórki pomarańczowej i cytrynowej. Świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do deserów np. do tiramisu. Przepis pochodzi z książki: "Kuchnia polska" praca zbiorowa pod redakcją Dr. Stanisława Bergera, Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, Warszawa 1960.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113096
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113096
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 491
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 830
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy podwoją swoją objętość, zacznij dodawać partami przesianą mąkę.
Zakończ miksowanie, gdy cukier przestanie chrzęścić, a masa jajeczna będzie puszysta. Wówczas wlej ocet, esencję waniliową, dodaj skórkę z cytryny i pomarańczy, całość dokładnie wymieszaj.
Blachę z piekarnika wysmaruj masłem. Masę biszkoptową przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj okrągłe kształty.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.