Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na biszkopciki z dodatkiem skórki pomarańczowej i cytrynowej. Świetnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do deserów np. do tiramisu. Przepis pochodzi z książki: "Kuchnia polska" praca zbiorowa pod redakcją Dr. Stanisława Bergera, Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, Warszawa 1960.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2144
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 145
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksuj z cukrem, gdy podwoją swoją objętość, zacznij dodawać partami przesianą mąkę.
Zakończ miksowanie, gdy cukier przestanie chrzęścić, a masa jajeczna będzie puszysta. Wówczas wlej ocet, esencję waniliową, dodaj skórkę z cytryny i pomarańczy, całość dokładnie wymieszaj.
Blachę z piekarnika wysmaruj masłem. Masę biszkoptową przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj okrągłe kształty.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 10 minut.