Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt kakaowy,stabilny który nie opada.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiam biszkopt krótko do wystygniecia i od razu mozna z niego zrobic ciasto czy tort.Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Do misy miksera wbijamy jajka i na najwyzszych obrotach dodajac stopniowo cukier ubijamy przez 10 min.
Mąkę,kakao i skrobie przesiewamy przez sitko. Piekarnik włączamy na 160 stopni góra/dól.
Do dobrze ubitych jajek dodajemy przesiana mąkę,kakao i skrobie ,za pomoca szpatulki energicznymi ruchami wszystko razem łączymy ,jednak mieszamy nie za dlugo,zeby masa zostala jeszcze dobrze napowietrzona.
Do formy o srednicy 20-24 cm wlewamy ciasto i pieczemy ok.40 min.
Po wyciagnieciu z piekarnika ciasto zostawic do wystygniecia .SMACZNEGO!!!