Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt jaglany z owocami to jeden z moich faworytów wśród zdrowych wypieków! Kasza jaglana sprawdza się w nich idealnie!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 254
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 645
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 254
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 645
Składniki
Kaszę jaglana uprażyć na suchej teflonowej patelni, opłukać i ugotować w wodzie do całkowitej miękkości.
Do ugotowanej kaszy dodać mleko i zblendować na gładką masę.
Daktyle sparzyć wrzątkiem i zblendować.
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Żółtka zbendować z daktylami i stevią, dodając po łyżce masy z kaszą- tak do całkowitego połączenia składników.
Do ubitych wcześniej białek dodawać masę, powoli mieszając.
Na koniec dodać mąkę owsianą i również delikatnie wymieszać.
Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (lub sylikonowej) i piec około 40 minut w temperaturze 170 stopni (termoobieg).
Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika, a ciasto pozostawić do wystygnięcia.
Gotowy biszkopt podawać z malinami i borówkami.