Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny biszkopt kakaowy do przekrojenia z proporcjami na dużą blaszkę. Delikatny, puszysty i mięciutki :)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2309
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 755
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 417
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 169
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2309
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 755
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 417
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 169
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 101
Składniki
Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Smacznego :)