Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do upieczenia , zawsze się udaje i pięknie wyrasta .Biszkopt kawowy z dodatkiem kawy rozpuszczalnej , może być bazą do tortu tiramisu lub z kremem kawowym czy czekoladowym .
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2709
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2709
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem , dodając po jednym żółtku .
Ubij na puszystą masę , dodaj olej a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą . Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Silikonową tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt . Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz około 25 minut .
Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach do wystudzenia . Biszkopt jest idealną bazą do tortu z kremem kawowym , orzechowym czy czekoladowym .