Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do upieczenia , zawsze się udaje i pięknie wyrasta .Biszkopt kawowy z dodatkiem kawy rozpuszczalnej , może być bazą do tortu tiramisu lub z kremem kawowym czy czekoladowym .
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165699
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47833
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165699
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem , dodając po jednym żółtku .
Ubij na puszystą masę , dodaj olej a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą . Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Silikonową tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt . Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz około 25 minut .
Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach do wystudzenia . Biszkopt jest idealną bazą do tortu z kremem kawowym , orzechowym czy czekoladowym .