Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy do upieczenia , zawsze się udaje i pięknie wyrasta .Biszkopt kawowy z dodatkiem kawy rozpuszczalnej , może być bazą do tortu tiramisu lub z kremem kawowym czy czekoladowym .
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84924
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2224
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9794
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3555
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6899
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84924
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2224
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9794
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3555
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6899
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli i cukrem , dodając po jednym żółtku .
Ubij na puszystą masę , dodaj olej a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą . Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Silikonową tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj cienko olejem i przelej biszkopt . Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piecz około 25 minut .
Zostaw w piekarniku przy uchylonych drzwiach do wystudzenia . Biszkopt jest idealną bazą do tortu z kremem kawowym , orzechowym czy czekoladowym .