Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło pyszne,to trzeba spróbować.Serdecznie polecam:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15812
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4786
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 499
Składniki
Upiec biszkopt.Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno,dodać cukier i jeszcze raz ubić. Wlać żółtka,zmiksować.Na końcu dodać przesianą mąkę oraz pr.do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec w 190st.góra-dół do złotego koloru. Ugotować budyń w mniejszej ilości mleka,do gorącego dać masło i rozpuścić mieszając. Na wystudzony biszkopt dać lekko schłodzony budyń. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Śmietankę ubić,dodać śmietan-fix 2x. Do serka mascarpone dodać kawę i cukier,zmiksować. Na końcu dać ubitą śmietankę. Zmiksować , masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać.
Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach tarki i posypać po wierzchu. Dać do lodówki na kilka godzin.
Smacznego życzę!