Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt zawsz się udaje . Tort jest duży o rozmiarach 24 na 40. Taki tort robiłam na urodziny męża jak miałam dużo gości. Zapraszam do obejrzenia filmiku na moim kanale na You Tube.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 112
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Uwaga jajka w temperaturze pokojowej Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Dodajemy w 3 porcjach cukier i dalej ubijamy na ciut większych obrotach.
Do ubitych białek dodajemy po 1 żółtko i dalej ubijamy na średnich obrotach.
Do masy jajecznej dodajemy stopniowo nasze przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijamy na średnich obrotach miksera. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma o rozmiarach 24 na 40.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 stopni funkcja góra, dół na środkową półkę. Pieczemy przez 35 minut potem przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy jeszcze 10 minut. Uwaga-po upieczeniu zostawiamy 5 minut w zamkniętym piekarniku i 5 minut w uchylonym piekarniku. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostudzenia. Gotowy! Zapraszam na krótki film.