Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11140
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2194
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2263
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11140
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2194
Składniki
Biszkopt: Ubić biała na sztywno następnie powoli proszek do pieczenia, ubić, następnie cukier, ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając,Na koniec mąkę delikatnie mieszając i kakao przesiane przez sitko. Piec w piekarniku na 180 stopni ok 22 minuty ( w termoobiegu), ma się nie kleić do zapałki. Po ostygnięciu przekroić nasączyć sokiem z ananasa rozrzedzonym wodą przegotowaną.
Bita śmietana Śmietanę ubić na sztywno dać cukier puder przesiany przez sitko cały czas ubijając. Sok z ananasa zagrzać w mikrofali na 800 Stopni 30 sek, dać żelatynę wymieszać jak ostygnie na letnio cały czas mieszać wlewać po odrobince do śmietany cały czas ubijając.
Biszkopt przełożyć śmietaną na to poukładać pokrojony ananas przykryć biszkoptem posmarować śmietaną.
Smacznego!