Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 107
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 25
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 170
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 107
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 25
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 170
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i dalej miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do piany ubitej z cukrem i żółtkami, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Jedną galaretkę rozpuścić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Gdy galaretką zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany i zmiksować. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie większą część masy rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy.
Dwie galaretki rozpuścić. Na masę wyłożyć brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.