Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 509
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 99
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17883
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5864
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2955
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 509
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 99
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17883
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5864
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2955
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i dalej miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do piany ubitej z cukrem i żółtkami, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Jedną galaretkę rozpuścić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Gdy galaretką zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany i zmiksować. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie większą część masy rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy.
Dwie galaretki rozpuścić. Na masę wyłożyć brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.