Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i żółtka i dalej miksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do piany ubitej z cukrem i żółtkami, delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Jedną galaretkę rozpuścić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem. Gdy galaretką zacznie tężeć dodać do ubitej śmietany i zmiksować. Schłodzić chwilę w lodówce. Następnie większą część masy rozsmarować na biszkopcie i przykryć drugą połową. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę masy.
Dwie galaretki rozpuścić. Na masę wyłożyć brzoskwinie z puszki pokrojone w kostkę. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.