Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 874
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 231
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 60
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2885
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 874
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 231
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 60
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2885
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć białka z żółtkami, dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać łyżką drewnianą. piec ok 12-15 minut (biszkopt jest cienki więc szybko się upiecze) w 180 st. Tak samo przygotować 2 biszkopt. Wystudzić,.
Galaretki poziomkowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Przygotować truskawki, umyć oczyścić i przekroić na pół. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać połowę masy szybko powbijać truskawki (1/2 kg) i zalać resztą masy. (musimy postępować sprawnie gdyż masa zastyga szybko). Przykryć drugim biszkoptem. Poukładać pozostałą resztę truskawek włożyć na godzinę do lodówki. Przygotować galaretkę truskawkową. 2 opakowania rozpuścić w 750 ml wrzątku. Przestudzić. Zalać schłodzone truskawki tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.