Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74380
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2358
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4309
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74380
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć białka z żółtkami, dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać łyżką drewnianą. piec ok 12-15 minut (biszkopt jest cienki więc szybko się upiecze) w 180 st. Tak samo przygotować 2 biszkopt. Wystudzić,.
Galaretki poziomkowe rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Przygotować truskawki, umyć oczyścić i przekroić na pół. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić, dodać tężejącą galaretkę. Na biszkopt wylać połowę masy szybko powbijać truskawki (1/2 kg) i zalać resztą masy. (musimy postępować sprawnie gdyż masa zastyga szybko). Przykryć drugim biszkoptem. Poukładać pozostałą resztę truskawek włożyć na godzinę do lodówki. Przygotować galaretkę truskawkową. 2 opakowania rozpuścić w 750 ml wrzątku. Przestudzić. Zalać schłodzone truskawki tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.