Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne ciasto:)
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 111
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 191
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1154
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 111
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 191
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 1154
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka. delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. na złoty kolor (blaszka kwadratowa o wym. 24 cm.) Galaretkę truskawkową przygotowujemy w 400 ml wody. Gdy przestygnie wlewamy do silikonowej foremki serduszek. Wkładamy do lodówki żeby stężały. (ja zrobiłam w 2 foremkach i wyszło 30 serduszek)
Gotujemy mleko z cukrami. w 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń i mąkę, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia i chłodzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu (musi być bardzo schłodzony!).
Na biszkopt wykładamy krem budyniowy i wtykamy zastygnięte serduszka. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 750 ml wody i tężejącą wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia i gotowe.