Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne ciasto:)
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 672
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 672
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka. delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. na złoty kolor (blaszka kwadratowa o wym. 24 cm.) Galaretkę truskawkową przygotowujemy w 400 ml wody. Gdy przestygnie wlewamy do silikonowej foremki serduszek. Wkładamy do lodówki żeby stężały. (ja zrobiłam w 2 foremkach i wyszło 30 serduszek)
Gotujemy mleko z cukrami. w 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń i mąkę, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia i chłodzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu (musi być bardzo schłodzony!).
Na biszkopt wykładamy krem budyniowy i wtykamy zastygnięte serduszka. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 750 ml wody i tężejącą wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia i gotowe.