Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, smaczne ciasto:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4364
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11854
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6762
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5579
Składniki
Ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka. delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. na złoty kolor (blaszka kwadratowa o wym. 24 cm.) Galaretkę truskawkową przygotowujemy w 400 ml wody. Gdy przestygnie wlewamy do silikonowej foremki serduszek. Wkładamy do lodówki żeby stężały. (ja zrobiłam w 2 foremkach i wyszło 30 serduszek)
Gotujemy mleko z cukrami. w 1/2 szklanki mleka mieszamy budyń i mąkę, wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy do zgęstnienia i chłodzimy. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu (musi być bardzo schłodzony!).
Na biszkopt wykładamy krem budyniowy i wtykamy zastygnięte serduszka. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 750 ml wody i tężejącą wylewamy na ciasto. Odstawiamy do stężenia i gotowe.