Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny biszkopt z galaretką zapraszam po przepis
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciasto ;Oddzielam zóltka od białek ,mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia ,białka ubijam z odrobiną soli pod koniec dodaje cukier. Białka z cukrem chwile ubijam i dodaje po jednym żółtko miksuję dodaje po troszku make z proszkiem aromat lub cukier wanilinowy wszystko dokładnie łączę. Ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia piekę 30 -35 minut w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce. upieczony biszkopt zostawiam do ostudzenia.
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl wątku i odstawiam by lekko stężały
Masa budyniowa ;Budynie gotuje razem z cukrem i odstawiam do całkowitego ostudzenia. Zimny budyń ucieram z miękką margaryną dodając budyń po łyżce do margaryny ucieramy na puszystą masę. Biszkopt po ostygnięciu wkładam do formy w której był pieczony na niego wykladam masę budyniową równam .
Na masę budyniowa wykladam owoce i zalewam tężejącą galaretkę ,ja dałam świrze truskawki i mrożone wiśnie ale dajcie owoce jakie macie. Tak przygotowane ciasto wstawiam do całkowitego stężenia galaretki do lodówki najlepiej na noc.
Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film. Smacznego