Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo pyszny wart wypróbowania ...polecam
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20593
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2283
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 39
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20593
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2283
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 39
Składniki
Biszkopt:Ubic białka z solą , dodac cukier kryształ i waniliowy , żółtka , mąkę z proszkiem na dużą blaszkę i do piekarnika na 180 stopni przez 25 min
Masa budyniowa:do garnka wlewamy 1,5 szkl mleka i zagotowac , resztę mleka połaczyc z cukrem pudrem i waniliowym ,obydwie mąki , cappuccino.Wlac do gotującego mleka i cały czas mieszac aż powstanie budyń.Poczekac aż wystygnie . Utrzec marg lub masło dodac żółtka i dodac zimny krem , połaczyc i gotowe.
Bitą smietanę przygotowac wg przepisu na opakowaniu , dodac wczesnniej rozpuszczona galaretke w połowie ilości wody(lekko tężejącą)połaczyc razem i gotowe.
Od dołu - biszkopt póżniej masa budyniowa i bita smietana udekorowac startą czekoladą i zajadac .
SMACZNEGO