Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto upiekłam z przepisu mojej idolki siostry Anastazji, jest przepyszne. Ciasto ze zdjęcia jest wysokie, bo piekło się na blasze 30x25 cm, można je spokojnie zrobić na blasze 35x25, będzie wtedy trochę niższe.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 35
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2498
Składniki
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Białka ubić, stopniowo dodając cukier i żółtka. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na pół.
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWO-ŚMIETANOWEJ: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Ser utrzeć z cukrem, dodając połowę tężejącej galaretki. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze śnieżką lub śmietanfixami , dodać cukeir puder i drugą połowę tężejącej galaretki. Ubitą śmietanę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać. Kokos podsmażyć na maśle na patelni.
Przekładamy ciasto: Na pierwszą część biszkoptu nakładamy masę serowo-śmietanową i nakładamy drugą połowę biszkoptu. Następnie górę ciasta smarujemy dżemem i posypujemy pieczonym kokosem. SMACZNEGO!!!