Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez proszku do pieczenia. Polecam.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37002
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1287
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1675
Smaczne danie :)
Odsłon: 763
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1443
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37002
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1287
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1675
Smaczne danie :)
Odsłon: 763
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1443
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, kroić, zajadać. Ciasto genialnie smakuje z kubkiem mleka, posmarowane konfiturą np z truskawek. Smacznego.