Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...bez proszku do pieczenia. Polecam.
Przedstawiam przepis na wyjątkowe danie, które przeniesie Cię w kulinarną pod...
Odsłon: 144
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 181
Przedstawiam przepis na wyjątkowe danie, które przeniesie Cię w kulinarną pod...
Odsłon: 144
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 181
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, kroić, zajadać. Ciasto genialnie smakuje z kubkiem mleka, posmarowane konfiturą np z truskawek. Smacznego.