Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze gdy mam nadwyżkę truskawek to je mrożę, w całości lub zmiksowane. Centrum smaku w tym cieście są właśnie takie zmiksowane truskawki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112831
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 118
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 261
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 665
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112831
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 118
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 261
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 381
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 665
Składniki
Białka ubiłem na sztywno, (jajka w temperaturze pokojowej) delikatnie dodawałem cukier ciągle ubijając. Następnie dodawałem po jednym żółtku i na koniec delikatnie wymieszałem z mąkami. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Piekłem w 160 stopniach około 35 minut. Po upieczeniu rzuciłem biszkopt na podłogę by pozbyć się powietrza.
Galaretkę agrestową przygotowałem z połowy wody podanej na opakowaniu. Śmietanę 30% ubiłem a następnie przelałem do niej ostudzoną zieloną galaretkę. Przekroiłem ciasto na na trzy części. Jedną przełożyłem przygotowaną masą, a drugą dżemem truskawkowym. Wstawiłem do lodówki.
Galaretki truskawkowe z żelatyną rozrobiłem w 1 szklance wody i wymieszałem ze zmiksowanymi truskawkami. Gdy zaczęły zastygać wylałem na wierzch ciasta. Polewa nie może być zbyt rzadka, ponieważ wsiąknie w ciasto. Całość wstawiłem do lodówki.