Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze gdy mam nadwyżkę truskawek to je mrożę, w całości lub zmiksowane. Centrum smaku w tym cieście są właśnie takie zmiksowane truskawki.
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 63
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 774
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 124
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 63
Gulasz z kapusty i mięsa mielonego to zupełnie inne wydanie polskiej kuchni....
Odsłon: 774
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 124
Składniki
Białka ubiłem na sztywno, (jajka w temperaturze pokojowej) delikatnie dodawałem cukier ciągle ubijając. Następnie dodawałem po jednym żółtku i na koniec delikatnie wymieszałem z mąkami. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia. Piekłem w 160 stopniach około 35 minut. Po upieczeniu rzuciłem biszkopt na podłogę by pozbyć się powietrza.
Galaretkę agrestową przygotowałem z połowy wody podanej na opakowaniu. Śmietanę 30% ubiłem a następnie przelałem do niej ostudzoną zieloną galaretkę. Przekroiłem ciasto na na trzy części. Jedną przełożyłem przygotowaną masą, a drugą dżemem truskawkowym. Wstawiłem do lodówki.
Galaretki truskawkowe z żelatyną rozrobiłem w 1 szklance wody i wymieszałem ze zmiksowanymi truskawkami. Gdy zaczęły zastygać wylałem na wierzch ciasta. Polewa nie może być zbyt rzadka, ponieważ wsiąknie w ciasto. Całość wstawiłem do lodówki.