Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające , wilgotne ciasto z serkiem mascarpone i śmietaną.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 142
Składniki
Jajka z cukrem ubijać na parze wstawiając miskę do garnka z gotującą się wodą. Miksować do momentu, aż powstanie bardzo puszysta masa. Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko połączyć drewnianą łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Wlać ciasto do formy /23x35/ wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok 35 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa płaty. Składniki ponczu wymieszać i nasączyć płaty biszkoptu.
Śmietankę ubić mikserem na sztywno i dodawać po łyżce serka mascarpone, dodać cukier puder i zmiksować. Do gotowej masy wsypać umyte, odszypułkowane i pokrojone na ćwiartki truskawki. Bardzo delikatnie wymieszać.Wyłożyć masę na dolną część biszzkoptu, przykryć drugą częścią i wstawić do lodówki. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!