Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z biszkoptem japońskim, dwukolorowym. Ciasto z kremem z mascarpone i ciasteczkami. Ciasto z polewą czekoladową, wyszło bardzo dobre.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 174
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 581
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 174
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 326
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 581
Składniki
Rózgą rozetrzeć żółtka z cukrem, do białości.Przesiać tam mąkę z proszkiem i mieszać dolewając mleko. Następnie dodać olej i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do masy żółtkowej i delikatnie wmieszać łopatką.
Ciasto rozdzielić do dwóch misek. Do jednej przesiać kakao i wymieszać. Na blaszkę 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia,wylać najpierw jasne ciasto. Potem pasami lać ciemne ciasto.
Widelcem przemieszać spiralnie w rzędach.
Nagrzać piekarnik i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą.Piec w 150*C.ok.50-60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem.Ciasto po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier i ostudzić.
Biszkopt przekroić na dwa placki. Spód biszkoptu włożyć do tej samej blaszki, lecz wyżej wyścielanej papierem.
krem-W 300 ml. śmietanki rozpuścić nad parą, pokrojone galaretki. Ostudzić i schłodzić, przynajmniej z godz. w lodówce. Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie.Ostudzić do letniego, często mieszając. Schłodzone śmietanki ubić z serkiem mascarpone, cukrem pudrem i fixem. Następnie dolewać letnią żelatynę i zmiksować ale krótko. Dodać ciasteczka, wymieszać łopatką i wylać do blaszki na biszkopt. Rozsmarować równomiernie.
Przykryć górą biszkoptu i schłodzić w lodówce. polewa-Nad parą rozpuścić połamane czekolady ze śmietanką i masłem. Ostudzić do letniego i polać górę placka.Resztę polewy przelać do rożka papierowego i polać dodatkowo górę w esy-floresy.