Smaker
Dodaj przepis
  • Przepisy
    • Posiłek
      • Śniadania
      • Zupy
      • Dania główne
      • Pieczywo
      • Desery
      • Napoje
      • Przekąski
      • Sałatki
      • Przetwory
      • Dodatki
      • Wędliny
      • Ciasta
    • Okazje
      • Wielkanoc
      • Boże Narodzenie
      • Impreza
      • Grill
      • Tłusty czwartek
      • Walentynki
      • Halloween
      • Komunia
      • Do pracy
    • Kuchnie świata
      • Amerykańska
      • Azjatycka
      • Czeska
      • Polska
      • Włoska
      • Meksykańska
      • Indyjska
      • Francuska
      • Chińska
      • Grecka
      • Bałkańska
      • Tajska
      • Węgierska
      • Śródziemnomorska
      • Ukraińska
      • Żydowska
    • Składniki
      • Kasze i ryż
      • Makaron
      • Warzywa
      • Owoce
      • Nabiał
      • Mięso
      • Ryby
      • Owoce morza
      • Grzyby
      • Orzechy
      • Przyprawy
    • Dieta
      • Bez glutenu
      • Bez laktozy
      • Bez cukru
      • Dla dzieci
      • Dietetyczne
      • Wegetariańskie
      • Wegańskie
      • Dla zdrowia
      • Keto
  • Wideoprzepisy
  • Książki kucharskie
  • Artykuły
    • Informacje
    • Konkursy
    • Książki
    • Wydarzenia
    • Ewa gotuje
    • Quizy
    • Redakcja
    • Inspiracje
    • E-booki
  • Smaker.pl
  • Przepisy
  • Ciasta
  • Biszkopty na torty
  • Ciasta
  • Przepis na

Biszkopty na torty

22.08.2018 Odsłon: 20751
5.0 (57 oceny)
Czas przygotowania
> 60 min
>60 min
Liczba porcji
> 6 osób
>6 os.
babcitereskiciasta
babcitereskiciasta

Jest to mój zbiór przepisów na biszkopty do tortów.

REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Etapy przygotowania

Przepis w Waszym wykonaniu (23)

Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA
Smaker
REKLAMA
Smaker

Kochasz gotować?

Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Kawa-z-mlekiem
Kawa-z-mlekiem
Ciasta

Szybkie ciasto z jagodami

Ciasta Szybkie ciasto z jagodami

Proponuję dziś pyszne i proste ciasto najlepiej smakujące z jagodami albo z b...

  • Owoce
  • Nabiał
  • Jajka
  • Ciasta

Odsłon: 146477

> 60 min >60 min
201
wałek
wałek
Sałatki

Młoda kapusta na ciepło

Sałatki Młoda kapusta na ciepło

Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i mąki, przyprawiona sło...

  • Polska
  • Kapusta
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kiełbasy

Odsłon: 124

do 30 min 30 min
4
agafia
agafia
Śniadania

smażony bób z jajkiem

Śniadania smażony bób z jajkiem

Kiedy ciepło na dworze i nie chce się zbyt długo stać przy garach, takie prze...

  • Warzywa
  • Bób
  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Jajka

Odsłon: 40

do 15 min 15 min
2
Experymentalnakuchniajoli
Experymentalnakuchniajoli
Zupy

Botwinka z jajkiem i ziemniakami

Zupy Botwinka z jajkiem i ziemniakami

Moja pierwsza w tym roku botwinka z własnego ogródka. Zawsze smaczna wiosną.

  • Polska
  • Buliony
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Buraki
  • Nabiał
  • Jajka
  • Orzechy
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 3615

do 15 min 15 min
9
wałek
wałek
Zupy

Botwinka z jajkiem i młodymi ziemniaczkami z patelni

Zupy Botwinka z jajkiem i młodymi ziemniaczkami z patelni

Botwina to bardzo wiosenna zupa z młodych buraczków i liści, którą po prostu...

  • Polska
  • Buliony
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mięso
  • Kurczak
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 725

do 30 min 30 min
6
wałek
wałek
Dodatki

Młode ziemniaki z patelni

Dodatki Młode ziemniaki z patelni

Młode ziemniaki ugotowane następnie podsmażone na wędzonej słonince i boczku,...

  • Polska
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Papryka
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 299

do 30 min 30 min
5
REKLAMA
Smaker

Ostatnio komentowane przepisy

Kawa-z-mlekiem
Kawa-z-mlekiem
Ciasta

Szybkie ciasto z jagodami

Ciasta Szybkie ciasto z jagodami

Proponuję dziś pyszne i proste ciasto najlepiej smakujące z jagodami albo z b...

  • Owoce
  • Nabiał
  • Jajka
  • Ciasta

Odsłon: 146477

> 60 min >60 min
201
wałek
wałek
Sałatki

Młoda kapusta na ciepło

Sałatki Młoda kapusta na ciepło

Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i mąki, przyprawiona sło...

  • Polska
  • Kapusta
  • Nabiał
  • Mięso
  • Przyprawy
  • Kiełbasy

Odsłon: 124

do 30 min 30 min
4
agafia
agafia
Śniadania

smażony bób z jajkiem

Śniadania smażony bób z jajkiem

Kiedy ciepło na dworze i nie chce się zbyt długo stać przy garach, takie prze...

  • Warzywa
  • Bób
  • Nabiał
  • Jajka
  • Przyprawy
  • Czosnek
  • Jajka

Odsłon: 40

do 15 min 15 min
2
Experymentalnakuchniajoli
Experymentalnakuchniajoli
Zupy

Botwinka z jajkiem i ziemniakami

Zupy Botwinka z jajkiem i ziemniakami

Moja pierwsza w tym roku botwinka z własnego ogródka. Zawsze smaczna wiosną.

  • Polska
  • Buliony
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Buraki
  • Nabiał
  • Jajka
  • Orzechy
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 3615

do 15 min 15 min
9
wałek
wałek
Zupy

Botwinka z jajkiem i młodymi ziemniaczkami z patelni

Zupy Botwinka z jajkiem i młodymi ziemniaczkami z patelni

Botwina to bardzo wiosenna zupa z młodych buraczków i liści, którą po prostu...

  • Polska
  • Buliony
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Nabiał
  • Jajka
  • Mięso
  • Kurczak
  • Wieprzowina
  • Przyprawy
  • Czosnek

Odsłon: 725

do 30 min 30 min
6
wałek
wałek
Dodatki

Młode ziemniaki z patelni

Dodatki Młode ziemniaki z patelni

Młode ziemniaki ugotowane następnie podsmażone na wędzonej słonince i boczku,...

  • Polska
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Papryka
  • Mięso
  • Przyprawy

Odsłon: 299

do 30 min 30 min
5
Smaker
REKLAMA
Smaker
Ciasta
Smaker
Biszkopty na torty
Autor:
babcitereskiciasta
> 60 min
> 6 osób

Składniki

  • 1/ BISZKOPT JASNY:
  • -7 jajek -220 g.cukru -130 g. mąki tortowej
  • -130 g. mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2/ BISZKOPT BUDYNIOWY:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -3 budynie czekoladowe
  • -1 łyżka mąki tortowej -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 3/ BISZKOPT Z TARTĄ CZEKOLADĄ:
  • -7 jajek -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -50 g. tartej gorzkiej czekolady
  • 4/ BISZKOPT Z OLEJEM-jasny:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -1/2 szklanki mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżka octu
  • -3 łyżki oleju -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 5/ BISZKOPT Z OLEJEM-ciemny:
  • -7 jajek -1 łyżka octu -szczypta soli -1 szklanka cukru
  • -1/2 szklanki mąki tortowej -2 budynie czekoladowe -2 łyżki kakao
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki oleju
  • 6/ BISZKOPT ORZECHOWY:
  • -4 jajka -3/4 szklanki cukru -50 g. mąki tortowej
  • -30 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. mielonych orzechów
  • 7/ BISZKOPT MAKOWY:
  • -4 jajka -2 łyżki wody -3/4 szklanki cukru
  • -80 g. mąki tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g. mielonego maku
  • 8/ BISZKOPT PIERNIKOWY:
  • -4 jajka -3/4 szklanki cukru -4 łyżki mąki tortowej
  • -1 łyżka mąki ziemniaczanej -1 łyżka kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • -0,5 łyżeczki sody -2 łyżki przypraw do pierników -1 łyżeczka cynamonu
  • 9/ BISZKOPT TYLKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ:
  • -7 jajek -200 g. cukru -200 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 10/ BISZKOPT ZEBRA-kakaowa:
  • -8 jajek -160 g. cukru -120 g. mąki
  • -120 g. mąki ziemniaczane -2 łyżeczki proszku do pieczenia -4 łyżki oleju
  • 1/-1 łyżka mąki 2/-1 łyżka kakao
  • 11/ BISZKOPT ZEBRA KOLOROWA:
  • -6 jajek -1 szklanka cukru -1 szklanka mąki tortowej
  • -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 szklanki oleju
  • 1/ 2 łyżki mąki 2/ 2 łyżki suchego maku 3/ 1 kisiel wiśniowy 4/ 1 łyżka kakao
  • 12/ BISZKOPT NA WAFLU:
  • -3 jajka -1 łyżka octu -1/2 szklanki cukru
  • -1/4 szklanki mąki -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do piecz.
  • -1 łyżka oleju -1 blat waflowy 27 cm.
  • 13/ BISZKOPT ZE STEVIĄ:
  • -5 jajek -30 kropli Stevii -150 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 ml. sody oczyszczonej (na koniec łyżeczki)
  • 14/ BISZKOPT JASNY I CIEMNY:
  • biszkopt jasny: -4 jajka -130 g.cukru
  • -68 g. mąki tortowej -68 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt ciemny: -4 jajka -130 g.cukru -65 g. mąki tortowej
  • -65 g. mąki ziemniaczanej -1 łyżka kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15/ BISZKOPT Z POSYPKĄ KOLOROWĄ:
  • -5 jajek -170 g.cukru -85 g. mąki tortowej -85 g. mąki ziemniaczanej
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 op. posypki mocno kolorowej-30 g.
  • 16/ BISZKOPT PRZESYPYWANY KAKAO:
  • -7 jajek -3/4 szklanki cukru -1 szklanka mąki tortowej
  • -1/2 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżka octu -3 łyżki oleju
  • -1 łyżeczka proszku do piecz. kakao do oprószania
  • 17/ BISZKOPT CYTRYNOWY:
  • -5 jajek -150 g. cukru -100 g. mąki tortowej
  • -50 g. mąki ziemniaczanej -1/3 szklanki oleju
  • -sok z 1/2 cytryny -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • 18/CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -100 g. gorzkiej czekolady -250 g. masła -200 g. cukru pudru
  • -6 jajek -1 cukier waniliowy -300 g. mąki tortowej
  • -2 łyżki kakao -50 g. mielonych migdałów -2 łyżeczki proszku do piecz.
  • 19/ WKŁADKA WAFLOWA DO TORTU:
  • -100 g. wafelków Prince Polo (2 x XXL) -3 jajka -3 łyżki cukru
  • -3 łyżki mąki -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20/ BISZKOPTY NA DUŻY PROSTOKĄTNY TORT:
  • biszkopt ciemny: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -2 budynie czekoladowe (na 0,5 l) -1 czubata łyżka mąki tortowej
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt beżowy: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -1 budyń czekoladowy -1 budyń śmietankowy
  • -1 czubata łyżka mąki tortowej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • biszkopt jasny: -4 jajka -1/2 szklanka cukru
  • -2 budynie śmietankowe -1 czubata łyżka mąki tortowej
  • -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
1

1/ BISZKOPT JASNY- Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać.Stopniowo przesiewać do piany, mąki z proszkiem do pieczenia, ale już mieszać łopatką tylko nie długo.Wylać do tortownicy 27-30 cm. wyłożonej krążkiem papieru tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Po upieczeniu, odstawić na parę min. i obkroić przy rancie tortownicy. Obrócić na ręcznik,zdjąć tortownicę i papier. Zostawić do wystygnięcia. Można przekroić na 3 blaty. Jest to mój ulubiony biszkopt. Można mocno nasączać. Bardzo ładnie się kroi.Nadaje się do tortów pod masę cukrową.Nieraz kroję zaraz po przestygnięciu.

2

2/BISZKOPT BUDYNIOWY- Wykonanie j.w. Ten biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej, będzie łatwiej kroić. Biszkopt jest bardzo delikatny, nie wymaga mocnego nasączania. Można dodać inne budynie, wtedy będzie mieć inny kolor. Np.różowy z budyniami malinowymi.

3

3/ BISZKOPT Z TARTĄ CZEKOLADĄ-Wykonać jak nr.1 z tym że startą lub posiekaną czekoladę dodać na koniec.

4

4/BISZKOPT Z OLEJEM-jasny-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem. Delikatnie mieszamy,dolewając też olej. cd. jak nr.1

5

5/ BISZKOPT Z OLEJEM-ciemny-Wykonanie j.w.

6

6/ BISZKOPT ORZECHOWY-Wykonanie jak nr.1 z tym że orzechy dodajemy na koniec.Jak ktoś lubi może dodać szczyptę imbiru i cynamonu. Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

7

7/ BISZKOPT MAKOWY-Białka ubić z zimną wodą potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Potem przesiewać mąkę z proszkiem do ubitych jajek i mieszać już łopatką. Na koniec wmieszać suchy mielony mak. cd. jak nr.1 Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

8

8/ BISZKOPT PIERNIKOWY-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać. Potem przesiewać resztę suchych składników do jajek i mieszać już łopatką. cd. jak nr.1 Biszkopt na 2 krążki, chyba że zwiększymy składniki, albo upieczemy w mniejszej tortownicy.

9

9/ BISZKOPT TYLKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ- Wykonanie jak nr.1.

10

10/ BISZKOPT ZEBRA-kakaowa-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać już łopatką. Na koniec domieszać olej. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać mąkę i wymieszać a do drugiej kakao i też wymieszać. Ciasto kłaść łyżką na przemian kolorami do tortownicy. Nożem poprzeciągać od krawędzi do środka i z powrotem. Cd. jak nr.1.

11

11/ BISZKOPT ZEBRA KOLOROWA-biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić.Przesiewać mąki z proszkiem i mieszać już łopatką.Na koniec domieszać olej.Ciasto podzielić do czterech miseczek. Do jednej dodać mąkę i wymieszać a do drugiej mak i też wymieszać.Do trzeciej, przesiać kisiel, wymieszać a do czwartej wmieszać kakao. Ciasto kłaść łyżką do tortownicy,na przemian kolorami . Postukać delikatnie tortownicą.Cd. jak nr.1. Po przestygnięciu przekroić na dwa blaty.

12

12/ BISZKOPT NA WAFLU-Rozdzielić białka od żółtek. Żółtka zalać octem i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dolewać po trochu żółtek i zmiksować. Przesiewać mąki z proszkiem i lekko wmieszać, tak samo i olej.Wylać na wafla ułożonego w tortownicy.Piec ok. 15 min.w 175*. Po upieczeniu, wyjąć z tortownicy i ostudzić.Można upiec więcej i przełożyć na tort.

13

13/ BISZKOPT ZE STEVIĄ-Białka ubić ze szczyptą soli potem Stevią. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać mąkę z sodą i lekko wymieszać z ubitymi jajkami. Przelać do tortownicy 27 cm. wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.25 min. Upiec takie 3 blaty każdy po 5 jajek. Górę można obciąć, krem będzie lepiej trzymać.

14

14/ BISZKOPT JASNY I CIEMNY-Każdy upiec osobno jak w przepisie nr.1. Ale piec krócej 20-25 min. Przekroić każdy tylko na pół. Przekładać kremem na przemian biszkoptami. Można powycinać koła i poprzeplatać kolory, będzie tort szachownica.

15

15/ BISZKOPT Z POSYPKĄ KOLOROWĄ-Wykonać jak nr.1 z tym że posypkę dodać na koniec.

16

16/ BISZKOPT PRZESYPYWANY KAKAO-Żółtka zalać octem i wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po trochu żółtek, ciągle ubijając. Przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać łopatką,dolewając też olej. Wykładać po 2 łyżki ciasta do tortownicy 27 cm. wyłożonej krążkiem papieru do pieczenia, tylko na dole.Posypać kakao(przez sitko) i tak postępować do końca wyczerpania ciasta. Tortownicą delikatnie potrząsnąć, do wyrównania powierzchni. Piec ok.30 min.175*.Najlepiej upiec dzień wcześniej, będzie łatwiej się kroić.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.

17

17/ BISZKOPT CYTRYNOWY-Postąpić jak w przepisie nr.1 z tym, że na koniec dodać olej i sok z cytryny. Przekroić na dwa krążki.

18

18/CIASTO CZEKOLADOWE-Czekoladę rozpuścić na parze z 50 g. masła.Ostudzić do letniego.Resztę masła utrzeć z 1/2 cukru i żółtkami ,cukrem waniliowym. Dodać letnią czekoladę, utrzeć. Przesiać mąkę z kakao, proszkiem,połączyć z masą.Dosypać orzechy i wymieszać.Białka ubić z resztą cukru. Ostrożnie wkręcić w ciasto.Tortownicę wyłożyć krążkiem papieru do pieczenia 30 cm. Napełnić ciastem, wyrównać. Piec w 180* przez 30-35 min. Sprawdzić patyczkiem czy gotowy. Po przestygnięciu przekroić na 3 krążki.

19

19/ WKŁADKA WAFLOWA DO TORTU-Wafelki pokroić na pół cm. kwadraciki. Białka ubić ze szczyptą soli, potem żółtkami, dodawanymi po jednym.Przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łopatką. Na koniec wmieszać wafelki. Wyłożyć do tortownicy 27 cm. wyłożonej krążkiem papieru na dole. Piec ok.20 min. w 175 *

20

20/BISZKOPTY NA DUŻY PROSTOKĄTNY TORT-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Następne upiec tak samo. Biszkopty są bardzo delikatne, nie ma potrzeby mocno nasączać.

  • Dania główne
  • Śniadania
  • Napoje
  • Dodatki
  • Pieczywo
  • Przekąski
  • Zupy
  • Sałatki
  • Wędliny
  • Śniadania
  • Jajecznica
  • Omlet na słodko
  • Racuchy
  • Pasta kanapkowa
  • Naleśniki
  • Omlet z jabłkiem
  • Placki z serka
  • Pasta kanapkowa z mięsa z rosołu
  • Placki z bananami
  • Prażnica
  • Obiady
  • Pierś z kaczki
  • Pulpety
  • Makaron z kurczakiem
  • Placki ziemniaczane
  • Kotlety siekane
  • Dorsz
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zrazy ze schabu
  • Zupy
  • Zupy ogonowa
  • Zupa z dyni
  • Zupa krupnik
  • Barszcz ukraiński
  • Barszcz biały
  • Zupa ziemniaczana
  • Zupa serowa
  • Zupa gulaszowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa pomidorowa
  • Zupa cebulowa
  • Sałatki
  • Surówka do obiadu
  • Surówka z sałaty lodowej
  • Sałatka z łososiem
  • Sałatka z kurczakiem
  • Salatka jarzynowa
  • Sałatka z rukolą
  • Sałatka na Wielkanoc
  • Sałatka z mortadeli
  • Sałatka z granatem
  • Surówka z białej kapusty
  • Ciasta
  • Sernik z budyniem
  • Ciasto drożdżowe
  • Szarlotka
  • Babka na oleju
  • Ciasto Rafaello
  • Makowiec
  • Ciasto bez pieczenia
  • Ciasto cytrynowe
  • Miodownik
  • Skubaniec
  • Kasze i ryż
  • Gołąbki
  • Krupnik
  • Kotlety z kaszy gryczanej
  • Risotto z grzybami
  • Risotto z brokułami
  • Risotto ze szparagami
  • Kurczak pieczony z warzywami
  • Kotleciki ryżowe
  • Polenta
  • Wielkanoc
  • Jajka faszerowane
  • Obiad wielkanocny
  • Pasztet drobiowy
  • Ciasteczka wielkanocne
  • Babka wielkanocna
  • Babka cytrynowa
  • Babka piaskowa
  • Sos tatarski
  • Sałatka wielkanocna
  • Boże Narodzenie
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa rybna
  • Zupa grzybowa
  • Kapusta z grochem
  • Karp smażony
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Kompot z suszu
  • Kutia
  • Keks
  • Karnawał
  • Pączki
  • Faworki
  • Oponki serowe
  • Szarlotka na cieście francuskim
  • Koreczki
  • Koreańskie pączki
  • Nowalijki
  • Botwinka
  • Pasta z jajek ze szczypiorkiem
  • Makaron ze szparagami
  • Pasta rzodkiewkowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Ciasta i desery
  • Tarta z owocami
  • Mazurek kajmakowy
  • Babka majonezowa
  • Sernik z brzoskwiniami
  • Sernik wiedeński
  • Przetwory
  • Kiszona kapusta
  • Ocet jabłkowy
  • Ogórki kiszone
  • Marynowana kapusta po ukraińsku
  • Kiszone buraki
  • Kapusta czerwona do słoików
  • Dżem bananowy
  • Ogórki po koreańsku
  • Słonina do słoików
  • Gulasze
  • Leczo
  • Placek po węgiersku
  • Strogonow
  • Gulasz wołowy
  • Chili con carne
  • Makaron
  • Makaron z kurczakiem i brokułami
  • Zapiekanka makaronowa w sosie serowym
  • Nadziewane muszle makaronowe
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem wołowym
  • Makaron Gigi Hadid
  • Makaron z boczkiem i szpinakiem
  • Makaron cannelloni z mięsem
  • Zapiekanki
  • Zapiekanka makaronowa
  • Zapiekanka z kurczakiem
  • Zapiekanka ziemniaczana
  • Zapiekanka warzywna
  • Zapiekanka z mięsa z rosołu
  • Lasagne z mięsem
  • Różne przepisy
  • Kotlety jajeczne
  • Tarta z burakami i fetą
  • Rolada z kurczaka
  • Przekąska z ciasta francuskiego
  • Quesadilla z kurczakiem

Smaker.pl to serwis kulinarny dla ludzi ze smakiem. Lubisz gotowanie, sałatki i tworzysz własne przepisy kulinarne? A może szukasz dobrych i sprawdzonych przepisów na każdą okazję? Dbasz o to, aby twoja dieta była urozmaicona? W serwisie znajdziesz smaczne przepisy kulinarne: ciasta na pizzę, sałatkę grecką oraz przepisy na ciasta i desery.

  • Napisz do nas
  • Mapa serwisu
  • Newsroom
  • Reklama
  • Regulamin
  • FAQ
  • Akt o usługach cyfrowych

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu. Ustawienia preferencji. Polityka Cookies. Prywatność. Copyright 1999 -2025 INTERIA.PL. Wszystkie prawa zastrzeżone.

  • Posiłek
    • Śniadania
    • Zupy
    • Dania główne
    • Pieczywo
    • Desery
    • Napoje
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Przetwory
    • Dodatki
    • Wędliny
    • Ciasta
  • Okazje
    • Wielkanoc
    • Boże Narodzenie
    • Impreza
    • Grill
    • Tłusty czwartek
    • Walentynki
    • Halloween
    • Komunia
    • Do pracy
  • Kuchnie świata
    • Amerykańska
    • Azjatycka
    • Czeska
    • Polska
    • Włoska
    • Meksykańska
    • Indyjska
    • Francuska
    • Chińska
    • Grecka
    • Bałkańska
    • Tajska
    • Węgierska
    • Śródziemnomorska
    • Ukraińska
    • Żydowska
  • Składniki
    • Kasze i ryż
    • Makaron
    • Warzywa
    • Owoce
    • Nabiał
    • Mięso
    • Ryby
    • Owoce morza
    • Grzyby
    • Orzechy
    • Przyprawy
  • Dieta
    • Bez glutenu
    • Bez laktozy
    • Bez cukru
    • Dla dzieci
    • Dietetyczne
    • Wegetariańskie
    • Wegańskie
    • Dla zdrowia
    • Keto
  • Informacje
  • Konkursy
  • Książki
  • Wydarzenia
  • Ewa gotuje
  • Quizy
  • Redakcja
  • Inspiracje
  • E-booki