Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekolada z ciasteczkami
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14577
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Do rondelka wlej wodę, włóż kasię,wsyp kakao i cukier.Całość mieszaj na małym ogniu aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
Cztery paczki herbatników pokrusz w dłoniach, a następnie potłucz tłuczkiem. Jeśli posiadasz malakser możesz herbatniki pokruszyć w malakserze.
Masę kakaową przełóż do miski, a następnie ciągle mieszając mikserem wsypuj pomału mleko w proszku. Do powstałej masy wsyp pokruszone herbatniki i dokładnie wymieszaj łyżką. Powstała masa musi być bardzo gęsta
bakalie Wsyp do masy i ponownie zamieszaj. Formę keksową lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia.
Przełóż do formy połowę masy, powtykaj w nią kawałki herbatników. Przykryj resztą masy i powtykaj resztę herbatników. Całość dokładnie ugnieć wilgotną dłonią lub tłuczkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin