Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest jednym z moich ulubionych szybkich ucieranych ciast. Tym razem połączyłam je z masłem orzechowym i jabłkami. Wyszło rewelacyjne, kruche, delikatne i wilgotne.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5240
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29584
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19167
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5240
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29584
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19167
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 907
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy dżem morelowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy i dodajemy mleko, jajko, cynamon i sodę.
Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie dodajemy mąkę i cukier.
Kiedy mąkę połączymy z resztą składników wówczas dodajemy pokrojone w kostkę jabłka.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy około 40-50 minut.
Po upieczeniu ciasto obsypujemy jeszcze gorące cukrem pudrem. Smacznego !!!