Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest jednym z moich ulubionych szybkich ucieranych ciast. Tym razem połączyłam je z masłem orzechowym i jabłkami. Wyszło rewelacyjne, kruche, delikatne i wilgotne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7116
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4004
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7116
Składniki
Margarynę roztapiamy. Do roztopionej margaryny dodajemy dżem morelowy i masło orzechowe. Dokładnie mieszamy i dodajemy mleko, jajko, cynamon i sodę.
Wszystko dokładnie miksujemy, a następnie dodajemy mąkę i cukier.
Kiedy mąkę połączymy z resztą składników wówczas dodajemy pokrojone w kostkę jabłka.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy około 40-50 minut.
Po upieczeniu ciasto obsypujemy jeszcze gorące cukrem pudrem. Smacznego !!!