Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najprostszych, ale zarazem najsmaczniejszych letnich ciast. Dzięki jogurtowi masa pozostaje niezwykle puszysta i lekka. Jeśli nie przepadasz za truskawkami, śmiało sięgnij po borówki, będą idealnie pasować. Ponieważ wypiek jest niezwykle prosty w przygotowaniu, może zrobić go wraz z dziećmi, będą mieć niesamowitą frajdę z możliwości uczestniczenia w procesie tworzenia ciasta.
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 131
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1404
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 131
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1404
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i przekrój na pół.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do miski.
Jajka wbij do większego naczynia i zmiksuj wraz z cukrem. Gdy przestanie chrzęścić, zmniejsz obroty i wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksuj do połączenia się składników.
Następnie wlej olej i sok z cytryny, dodaj jogurt. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotowe ciasto przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż truskawki.
Piecz w 180 stopniach przez 50 minut. Pod koniec czasu pieczenia możesz sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe.