Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta tarta migdałowa ze śliwkami to doskonałe ciasto na weekend. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest zachwycający. Zasmakuje wszystkim łasuchom.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4677
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 273
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 796
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1133
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 382
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4677
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 273
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 796
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1133
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 382
Składniki
Przygotuj spód: utrzyj masło z cukrem, dodaj jajko, wymieszaj. Wsyp mąkę, szczyptę soli i migdały. Całość utrzyj mikserem. Ciasto owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je i wyłóż nasmarowaną tłuszczem foremkę. Na 10 minut schowaj do lodówki, a następnie włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg). Nie zapomnij nakłuć spodu widelcem. Piecz 15 minut.
Na podpieczone ciasto wyłóż krem - zmiksuj na gładką masę wszystkie wymienione wyżej składniki.
Na wierzchu ciasta ułóż umyte, osuszone i pokrojone owoce. Włóż do pieca na ok. 20 minut.
Konfiturę i wodę podgrzej, a następnie posmaruj tak uzyskaną glazurą owoce. Posyp płatkami migdałów. Gotowe!