Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta tarta migdałowa ze śliwkami to doskonałe ciasto na weekend. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest zachwycający. Zasmakuje wszystkim łasuchom.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Składniki
Przygotuj spód: utrzyj masło z cukrem, dodaj jajko, wymieszaj. Wsyp mąkę, szczyptę soli i migdały. Całość utrzyj mikserem. Ciasto owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
Gdy ciasto się schłodzi, rozwałkuj je i wyłóż nasmarowaną tłuszczem foremkę. Na 10 minut schowaj do lodówki, a następnie włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg). Nie zapomnij nakłuć spodu widelcem. Piecz 15 minut.
Na podpieczone ciasto wyłóż krem - zmiksuj na gładką masę wszystkie wymienione wyżej składniki.
Na wierzchu ciasta ułóż umyte, osuszone i pokrojone owoce. Włóż do pieca na ok. 20 minut.
Konfiturę i wodę podgrzej, a następnie posmaruj tak uzyskaną glazurą owoce. Posyp płatkami migdałów. Gotowe!