Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciacho z lekko chrupiącym kokosem.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 102
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 137
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 14
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 297
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 102
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 137
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 14
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 297
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka ubijać razem z cukrem przez 10 minut, pod koniec ubijania dodać melasę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do ubitych jajek dodać czekoladę, a następnie mąkę. Dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto rozsmarować na spodzie formy.
Wiórki kokosowe wymieszać z białkami i mąką. Dodać mleko i ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do piekarnika i piec ok. 50-55 minut. W połowie pieczenia przykryć folią aluminiową, żeby kokos się nie spalił. Smacznego :)