Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciacho z lekko chrupiącym kokosem.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2063
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2152
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421401
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2063
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i roztopić razem z masłem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka ubijać razem z cukrem przez 10 minut, pod koniec ubijania dodać melasę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Do ubitych jajek dodać czekoladę, a następnie mąkę. Dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Prostokątną formę wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto rozsmarować na spodzie formy.
Wiórki kokosowe wymieszać z białkami i mąką. Dodać mleko i ponownie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Wstawić do piekarnika i piec ok. 50-55 minut. W połowie pieczenia przykryć folią aluminiową, żeby kokos się nie spalił. Smacznego :)