Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2650
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4601
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102179
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2650
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4601
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102179
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6527
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady. Mieszać do połączenia składników. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać czekoladę z masłem. Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera. Dodać mąkę pszenną. Wszystko utrzeć. Przełożyć do formy u mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć maliny. Posypać czekoladowymi koralikami/łezkami. Najlepiej w puste miejsca między malinami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min. Po wyjęciu z piekarnika. Dobrze wystudzić. Najlepiej do następnego dnia. Ciasto powinno być wilgotne i oblepiać nóż przy krojeniu. Takie jest najlepsze. Ciacho podać ze świeżymi malinami. Udekorowane listkami mięty. Smacznego.