Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 129
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 271
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23568
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 320
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 129
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 271
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23568
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 320
Składniki
W rondelku rozpuścić masło. W trakcie grzania na wolnym ogniu dodać połamane na małe kawałki czekolady. Mieszać do połączenia składników. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać czekoladę z masłem. Ucierać już na zmniejszonych obrotach miksera. Dodać mąkę pszenną. Wszystko utrzeć. Przełożyć do formy u mnie tortownica o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć maliny. Posypać czekoladowymi koralikami/łezkami. Najlepiej w puste miejsca między malinami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 45 min. Po wyjęciu z piekarnika. Dobrze wystudzić. Najlepiej do następnego dnia. Ciasto powinno być wilgotne i oblepiać nóż przy krojeniu. Takie jest najlepsze. Ciacho podać ze świeżymi malinami. Udekorowane listkami mięty. Smacznego.