Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2024
Idealny przepis dla osób które nie lubią stać przy patelni pełnej pryskającego tłuszczu :)
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 325
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 397
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 248
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 325
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 397
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 248
Składniki
W miseczce mieszamy po łyżeczce soli, pieprzu, czosnku i papryki.
W oddzielnym naczyniu mieszamy 5-6 łyżek oleju z łyżeczką słodkiej papryki.
Do jajek, w których będziemy panierować kotlety, dodajemy jogurt naturalny. Dokładnie mieszamy.
Rozbite kawałki piersi kurczaka posypujemy z jednej strony przygotowaną mieszanką przypraw, następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Panierowane kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy przygotowanym olejem paprykowym. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach z termoobiegiem odwracając kotlety na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Smacznego!