Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2024
Idealny przepis dla osób które nie lubią stać przy patelni pełnej pryskającego tłuszczu :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30587
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30587
Składniki
W miseczce mieszamy po łyżeczce soli, pieprzu, czosnku i papryki.
W oddzielnym naczyniu mieszamy 5-6 łyżek oleju z łyżeczką słodkiej papryki.
Do jajek, w których będziemy panierować kotlety, dodajemy jogurt naturalny. Dokładnie mieszamy.
Rozbite kawałki piersi kurczaka posypujemy z jednej strony przygotowaną mieszanką przypraw, następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Panierowane kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy przygotowanym olejem paprykowym. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach z termoobiegiem odwracając kotlety na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Smacznego!