Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-04-2024
Idealny przepis dla osób które nie lubią stać przy patelni pełnej pryskającego tłuszczu :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336688
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4030
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423154
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2602
Składniki
W miseczce mieszamy po łyżeczce soli, pieprzu, czosnku i papryki.
W oddzielnym naczyniu mieszamy 5-6 łyżek oleju z łyżeczką słodkiej papryki.
Do jajek, w których będziemy panierować kotlety, dodajemy jogurt naturalny. Dokładnie mieszamy.
Rozbite kawałki piersi kurczaka posypujemy z jednej strony przygotowaną mieszanką przypraw, następnie panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Panierowane kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy przygotowanym olejem paprykowym. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach z termoobiegiem odwracając kotlety na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Smacznego!