Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie, jest nie lada gratką dla wielbicieli ciężkich, wilgotnych ciast. Dodatek lekko słonego masła orzechowego idealnie łączy się z intensywnym smakiem gorzkiej czekolady. Pamiętaj, że aby brownie wyszło idealne, musisz użyć dobrej jakości czekolady, nie powinna ona mieć mniej niż 70% kakao. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkręcić smak ciasta, możesz dodać 1 łyżeczkę mielonej kawy.
Blaszka o wymiarach 20x20 cm
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9770
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 63
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 27
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 24
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9770
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 63
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 27
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 131
Przepyszny dodatek do pieczywa i grillowanych warzyw.
Odsłon: 29
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 24
Składniki
Masło wrzuć miski. Gorzką czekoladę przełam na mniejsze kawałki i dodaj do masła. Oba składniki rozpuść w kąpieli wodnej, mieszając od czasu do czasu. Gotowa masa czekoladowa powinna być gładka i błyszcząca.
Do miski z roztopioną czekoladą i masłem wsyp cukier i dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestygnięcia.
Gdy masa będzie chłodna, dodaj pastę waniliową, następnie wbij po jednym jajku na raz, za każdym razem energicznie mieszając do połączenia się składników.
W drugiej misce zmieszaj ze sobą mąkę, kakao i sól. Połącz z mokrymi składnikami.
Gotową masę wylej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Do masła orzechowego dodaj sól morską i za pomoc łyżeczki wykładaj na wierzch ciasta. Wykałaczką zrób wzorki, mieszając delikatnie masę czekoladową z masłem orzechowym.
Piecz w 160 stopniach Celsjusza przez około 35 minut, do suchego patyczka.
Brownie z masłem orzechowym możesz podawać na zimno lub lekko podgrzane.