Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto brownie z dodatkiem powideł śliwkowych, które doskonale podkreślają smak całości i rozpieszczają nasze kubki smakowe.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112961
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 643
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112961
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 304
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 643
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 524
Składniki
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy cukier i powidła śliwkowe.
Do powstałej masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, szczyptę soli, mąkę pszenną pełnoziarnistą i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. Ciasto kroimy po ostygnięciu i odpowiednim stężeniu masy. Życzę smacznego! :)