Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto brownie z dodatkiem powideł śliwkowych, które doskonale podkreślają smak całości i rozpieszczają nasze kubki smakowe.
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 152
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2409
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6857
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 130
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 152
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2409
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6857
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 130
Składniki
Masło i gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera, a następnie dodajemy cukier i powidła śliwkowe.
Do powstałej masy dodajemy ostudzone masło i czekoladę, szczyptę soli, mąkę pszenną pełnoziarnistą i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. Ciasto kroimy po ostygnięciu i odpowiednim stężeniu masy. Życzę smacznego! :)