Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mocno czekoladowe brownie z solonym karmelem. Wierzch ciasta można posypać orzechami:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4255
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11609
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13719
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4255
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11609
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6641
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5530
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13719
Składniki
*Przepis na blaszkę o wymiarach 21 cm x 28 cm lub tortownice o średnicy 26 centymetrów. Brownie: Masło włożyć do rondelka i roztopić. Dodać 2 gorzkie czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce wymieszać rózgą kuchenną jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i wymieszać rózgą na gładką masę.
Dodać mąkę, sól,zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do blaszki lub tortownicy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 160 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut
Solony karmel: Do garnka/na patelnie wsypać cukier. podgrzać cukier na średnim ogniu i poczekać aż zbrązowieje. Gdy karmel będzie miał bursztynowy kolor dodać masło. Całość mieszamy do momentu jak karmel połączy się z masłem. Do karmelu dodajemy śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Do gotowego karmelu wystarczy już tylko dodać sól:)
Wystudzone brownie polać gotowym karmelem,można dodać na wierzch dowolne orzechy:) SMACZNEGO!!!