Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno o brzoskwiniowym smaku z dodatkiem czekolady na spodzie z biszkoptów. Szybki w wykonaniu ale trochę musi się chłodzić w lodówce:)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 238
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1053
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 238
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1169
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 222
Składniki
Na spodzie formy wykładamy biszkopty. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w o,5 l wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzone mleko ubijamy z śnieżką a następnie /ciągle ubijając/ małymi porcjami dodajemy serek homogenizowany. Gdy składniki się połączą dodajemy wystudzoną galaretkę, posiekaną na kawałki czekoladę i dokładnie miksujemy. Gotową masę serową przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na godzinę. 1,5 szklanki wody zagotowujemy z zalewą brzoskwiniową a następnie mieszamy z galaretką cytrynową /lub przeźroczystą/. Odstawiamy do wystudzenia. Brzoskwinie kroimy w plastry, układamy na masie serowej i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na dwie godziny.