Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymać trochę lata w środku jesieni. Zdjęcie udało mi się zrobić w słoneczny październikowy dzień, bo takich ostatnio trochę było. Zapachniało latem :)
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 161
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 177
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 147
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 161
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 177
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 63
Składniki
Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy).
Jeśli chcesz, żeby mango było bardziej „zwarte”, zalej żelatynę odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie dodaj gorącej wody i dobrze wymieszaj. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę pulpy mango, wymieszaj i wlej całość do pozostałego mango (jeśli używasz świeżego mango, należy pulpę przegotować. Świeże mango spowoduje, że żelatyna nie będzie działać). Wymieszaj i dodaj pulpę do pucharków z budyniem chia. Deser ozdabiam na koniec płatkami migdałowymi, kokosowymi i czekoladą. Budyń chia z mango gotowy. Smacznego