Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymać trochę lata w środku jesieni. Zdjęcie udało mi się zrobić w słoneczny październikowy dzień, bo takich ostatnio trochę było. Zapachniało latem :)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy).
Jeśli chcesz, żeby mango było bardziej „zwarte”, zalej żelatynę odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie dodaj gorącej wody i dobrze wymieszaj. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę pulpy mango, wymieszaj i wlej całość do pozostałego mango (jeśli używasz świeżego mango, należy pulpę przegotować. Świeże mango spowoduje, że żelatyna nie będzie działać). Wymieszaj i dodaj pulpę do pucharków z budyniem chia. Deser ozdabiam na koniec płatkami migdałowymi, kokosowymi i czekoladą. Budyń chia z mango gotowy. Smacznego