Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatrzymać trochę lata w środku jesieni. Zdjęcie udało mi się zrobić w słoneczny październikowy dzień, bo takich ostatnio trochę było. Zapachniało latem :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9586
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5770
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9586
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Mleko, ksylitol i nasiona chia umieszczam w garnku i zagotowuję. Odstawiam do lekkiego przestygnięcia. Jeszcze ciepły budyń przelewam do pucharków (dowolnej wielkości). Odstawiam do wystygnięcia. Budyń musi się „zsiąść”. Pulpę mango mieszam z sokiem z cytryny, dosładzam ksylitolem wg uznania (jeśli używasz świeżego mango, należy je zmiksować do postaci pulpy).
Jeśli chcesz, żeby mango było bardziej „zwarte”, zalej żelatynę odrobiną zimnej wody i odstaw do napęcznienia. Następnie dodaj gorącej wody i dobrze wymieszaj. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę pulpy mango, wymieszaj i wlej całość do pozostałego mango (jeśli używasz świeżego mango, należy pulpę przegotować. Świeże mango spowoduje, że żelatyna nie będzie działać). Wymieszaj i dodaj pulpę do pucharków z budyniem chia. Deser ozdabiam na koniec płatkami migdałowymi, kokosowymi i czekoladą. Budyń chia z mango gotowy. Smacznego