Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaciekawiły mnie te naleśniki z proszkiem budyniowym. Postanowiłam przygotować swoją wersję. Naleśniki są niezwykle pachnące, chrupiące i pyszne. Dodam, że wychodzą bardzo cieniutki i nie chłoną tłuszczu. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4454
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 199
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4454
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. ( Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być) . Następnie ciasto odstawiamy na około 30 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
Podajemy ciepłe lub zimne z ulubionymi dodatkami. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 14 naleśników o średnicy 20 cm.