Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaciekawiły mnie te naleśniki z proszkiem budyniowym. Postanowiłam przygotować swoją wersję. Naleśniki są niezwykle pachnące, chrupiące i pyszne. Dodam, że wychodzą bardzo cieniutki i nie chłoną tłuszczu. Polecam podać z ulubionymi dodatkami.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 105
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 223
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 82
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 86
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 105
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 223
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 82
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 86
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. ( Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być) . Następnie ciasto odstawiamy na około 30 minut żeby odpoczęło.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
Podajemy ciepłe lub zimne z ulubionymi dodatkami. Smacznego życzę. Rady: Z przepisu wyszło mi 14 naleśników o średnicy 20 cm.