Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i puszyste bułeczki drożdżowe z serem idealne do kawki lub jako lunch do pracy czy szkoły.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 196
Składniki
Składniki na masę serową wymieszaj ze sobą,odstaw. Do misy wsyp przesianą mąkę, zrób zagłębienie wsyp cukier, cukier waniliowy, suche drożdże i wlej ciepłe mleko. Ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem zacznij wyrabiać ciasto dodaj żółtka, masło i sok z cytryny. Ciasto wyrabiają około 10 minut. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Wyjmij ciasto na opruszoną mąka stolnicę i wyrób rękami jeszcze chwilę elastyczne ciasto. Z ciasta wycinaj kółka i lekko rozwałkuj za pomocą szklanki zrób zagłębienie i wypełnij masę serową, boki posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Bułeczki drożdżowe przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Bułeczki idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.