Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bulki z wiśniami zapraszam jak robię
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę daje do miski wbijam2 jajka wsypuje cukier ,wlewam rozpuszczoną ,ostudzoną 0.5 kostki margaryny ,drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku i wlewam do reszty. Zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuje delikatnie mąką i odstawiam do wyrośniecie pod przykryciem na 2 godziny.
Umyte wiśnie dreluje dodaje 2 łyżki cukru i 2 Lyski kaszy mamy mieszam .Kasza manna po to by wpiła nadmiar soku z wiśni .
Gdy ciasto wyrośnie wyrabiam ponownie i dziele na małe kawałki z każdego rozwałkowuje placuszek w środek nakładam farsz z wiśni i dokładnie sklejam boki ciasta by wiśnie zw środka nie uciekły ,bułeczki układam leczeniem do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia .Miedzy bułeczkami należy zostawić luki bo urosną podczas pieczenia .Gotowe bulki smaruje rozkłóconym jajkiem i piekę w nagrzanym piekarniku 30 -35 minut na środkowej polce bez termo obiegu .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .