Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cake pops lub kulki na patyku albo ciasteczkowy lizak. Jednym słowem pyszna słodycz dla milusińskich nadająca się idealnie na przyjęcia urodzinowe oraz imprezy szkolne. Przepis banalnie prosty więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 192
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3254
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 192
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 100
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Wykonanie: 1.Do dobrze rozdrobnionego ciasta dodajemy ok.120 g serka, dwie łyżki miękkiego masła lub kremu. Można zamiast masła albo kremu dodać rozpuszczoną czekoladę(pół małej tabliczki 50 g). 2.Ciasto wyrabiamy dokładnie ręką. Gdy składniki dobrze się połączą i ciasto będzie przypominać konsystencją plastelinę lepimy kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układamy je na papierze do pieczenia. Wkładamy do lodówki na jakieś pół godziny. 3.W czasie gdy kulki się chłodzą rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. 4.W czekoladzie maczamy końcówki patyczków i od razu wbijamy je w schłodzone kulki. Chowamy ponownie do lodówki na kilkanaście minut. 5.Do rozpuszczonej czekolady dodajemy olej i maczamy w niej nasze kulki delikatnie strzepując jej nadmiar. 6.Ozdabiamy według uznania w momencie gdy czekolada czy polewa jeszcze nie zastygła. 7.Ponownie wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut