Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne włoskie ciasteczka cantucci z żurawiną i pistacjami, doskonałe do kawy.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 655
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 793
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5924
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 655
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 793
Składniki
Olej zmiksować z cukrem i jajkami. W drugiej misce zmieszać mąkę, sól i proszek. Połączyć składniki, zmiksować ciasto (będzie dosyć gęste) dodać żurawinę i pistacje i zmieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować długi wałek - piec przez 35 minut, odstawić do ostygnięcia na 10 minut i potem pokroić na lekko ukośne plastry ( ok 1 cm na grubość). Ciastka ułożyć na blachę i piec kolejne 15 minut w 140 stopniach.