Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne włoskie ciasteczka cantucci z żurawiną i pistacjami, doskonałe do kawy.
Królowa grilla :)
Odsłon: 1364
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 169
Królowa grilla :)
Odsłon: 1364
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 169
Składniki
Olej zmiksować z cukrem i jajkami. W drugiej misce zmieszać mąkę, sól i proszek. Połączyć składniki, zmiksować ciasto (będzie dosyć gęste) dodać żurawinę i pistacje i zmieszać łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować długi wałek - piec przez 35 minut, odstawić do ostygnięcia na 10 minut i potem pokroić na lekko ukośne plastry ( ok 1 cm na grubość). Ciastka ułożyć na blachę i piec kolejne 15 minut w 140 stopniach.