Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tłusty czwartek pączki robią i jedzą wszyscy. Proponuję oryginalność i zrobienie (oraz zjedzenie ze smakiem) hiszpańskich ciasteczek pączkopodobnych. Nazywają się churros. Podawane są posypane cukrem - pudrem i (jak ktoś lubi) cynamonem. Hiszpanie jedzą je chętnie na śniadanie, maczając w gorącej czekoladzie.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 385
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11828
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 385
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11828
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 462
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 124
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 692
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz mąki) włóż do garnka i zagotuj. Kiedy będzie wrzeć - zdejmij z ognia. Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Nałóż ciasto do szprycy cukierniczej (można wykorzystać "kluskownicę" - przyrząd do robienia klusek kładzionych).
Ciasto ze szprycy wyciskaj bezpośrednio na rozgrzany do 190 - 200 stopni olej. Smaż do zrumienienia. Wyjmij i odłóż na papier kuchenny.
Przestudzone churros posyp cukrem - pudrem i (ewentualnie) cynamonem. Smacznego Tłustego Czwartku!