Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tłusty czwartek pączki robią i jedzą wszyscy. Proponuję oryginalność i zrobienie (oraz zjedzenie ze smakiem) hiszpańskich ciasteczek pączkopodobnych. Nazywają się churros. Podawane są posypane cukrem - pudrem i (jak ktoś lubi) cynamonem. Hiszpanie jedzą je chętnie na śniadanie, maczając w gorącej czekoladzie.
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 991
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7078
Dla rodzinki na dzisiejszy obiad przygotowałam łazanki z kapusty kiszonej. Pr...
Odsłon: 991
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7078
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz mąki) włóż do garnka i zagotuj. Kiedy będzie wrzeć - zdejmij z ognia. Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Nałóż ciasto do szprycy cukierniczej (można wykorzystać "kluskownicę" - przyrząd do robienia klusek kładzionych).
Ciasto ze szprycy wyciskaj bezpośrednio na rozgrzany do 190 - 200 stopni olej. Smaż do zrumienienia. Wyjmij i odłóż na papier kuchenny.
Przestudzone churros posyp cukrem - pudrem i (ewentualnie) cynamonem. Smacznego Tłustego Czwartku!