Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i rozpływające się w ustach ciasteczka. Raj dla każdego łasucha!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38238
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38238
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 390
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 155
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Czekoladę dzielimy na małe kawałki.
Wyłączamy ogień pod rondelkiem i wsypujemy czekoladę. Mieszamy do momentu aż całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Ubijamy mikserem do podwojenia objętości.
Do ubitych jajek wlewamy powoli czekoladę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotowaną masę umieszczamy na 10-15 minut w zamrażalniku.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. (Robimy dość duże odstępy między ciasteczkami, ponieważ w czasie pieczenia mocno się ,,rozleją'').
Ciasteczka pieczemy przez 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Grzałka góra-dół.