Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i rozpływające się w ustach ciasteczka. Raj dla każdego łasucha!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Czekoladę dzielimy na małe kawałki.
Wyłączamy ogień pod rondelkiem i wsypujemy czekoladę. Mieszamy do momentu aż całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Ubijamy mikserem do podwojenia objętości.
Do ubitych jajek wlewamy powoli czekoladę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotowaną masę umieszczamy na 10-15 minut w zamrażalniku.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. (Robimy dość duże odstępy między ciasteczkami, ponieważ w czasie pieczenia mocno się ,,rozleją'').
Ciasteczka pieczemy przez 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Grzałka góra-dół.