Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe i rozpływające się w ustach ciasteczka. Raj dla każdego łasucha!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14404
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6631
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14404
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6631
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło. Czekoladę dzielimy na małe kawałki.
Wyłączamy ogień pod rondelkiem i wsypujemy czekoladę. Mieszamy do momentu aż całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia.
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Ubijamy mikserem do podwojenia objętości.
Do ubitych jajek wlewamy powoli czekoladę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przygotowaną masę umieszczamy na 10-15 minut w zamrażalniku.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. (Robimy dość duże odstępy między ciasteczkami, ponieważ w czasie pieczenia mocno się ,,rozleją'').
Ciasteczka pieczemy przez 12-14 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Grzałka góra-dół.