Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasteczka o orzeźwiającym smaku cytrynowym. Przechowywane w pudełku zachowują świeżość nawet 2 tyg.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 54
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 54
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko oraz skórkę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Przesiej mąkę z proszkiem i sodą. Zagnieć ciasto. Odstaw na 1h do lodówki.
Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj najpierw w cukrze a następnie w cukrze pudrze. Układaj na blasze wyłożonej papierem. Piecz 10-15 min w 170 stopniach.