Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasteczka o orzeźwiającym smaku cytrynowym. Przechowywane w pudełku zachowują świeżość nawet 2 tyg.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 426
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2587
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 426
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2587
Składniki
Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko oraz skórkę i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj. Przesiej mąkę z proszkiem i sodą. Zagnieć ciasto. Odstaw na 1h do lodówki.
Formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj najpierw w cukrze a następnie w cukrze pudrze. Układaj na blasze wyłożonej papierem. Piecz 10-15 min w 170 stopniach.