Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 788
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 350
Składniki
Pomarańczę umy i sparzyc we wrzątku ok. 30 sekund. Dobrze wytrzec i skórkę zetrzec (bez białej części). Z pomarańczy także wycisnąc sok. Masło utrzec z jajkiem i cukrem na puszystą masę. Dodac skórkę i sok z pomarańczy. Miksowac jeszcze przez chwilę. Tabliczkę czekolady rozpuścic w kąpieli wodnej (włozyc ją do miski i postawic na garnku z gotującą się wodą). Kiedy przestygnie, wla ją do masła, zmiksowac na gładką masę. Przesiac mąkę z proszkiem do piecz. Wsypac do masy czekoladowej i zagnieśc ciasto. Piekarnik nagrzac do 150 stopni. Ciasto rozwałkowac na około 4 mm i foremką wykrawac ciasteczka. Ułożyc na blasze i piec jakieś 12 minut. Gdyby foremka przyklejała się do ciasta, to można zanurzac brzeg foremki z mące.