Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Florentynki to chrupiące ciasteczka przygotowane z ziaren, lub bakalii. Uwierzcie, że są przepyszne. Dodatkowo przygotujecie je dosłownie w kilka chwil. Sprawdźcie jakie to proste. Z podanych składników zrobiłam 17 ciastek.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3685
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 111
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 64
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3685
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 111
Składniki
Jajko ubić z cukrem na puszystą masę.
Wsypać słonecznik, dynię,sezam i płatki migdałów. Wszystko wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczać i formować okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni 10-15 minut, do zarumienienia. Moje ciastka piekły się 13 minut. Ciasteczka wystudzić i dopiero wtedy ściągać z blaszki, ciepłe będą się rozpadać.