Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Florentynki to chrupiące ciasteczka przygotowane z ziaren, lub bakalii. Uwierzcie, że są przepyszne. Dodatkowo przygotujecie je dosłownie w kilka chwil. Sprawdźcie jakie to proste. Z podanych składników zrobiłam 17 ciastek.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12819
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10378
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5977
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12819
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Jajko ubić z cukrem na puszystą masę.
Wsypać słonecznik, dynię,sezam i płatki migdałów. Wszystko wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczać i formować okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni 10-15 minut, do zarumienienia. Moje ciastka piekły się 13 minut. Ciasteczka wystudzić i dopiero wtedy ściągać z blaszki, ciepłe będą się rozpadać.