Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Florentynki to chrupiące ciasteczka przygotowane z ziaren, lub bakalii. Uwierzcie, że są przepyszne. Dodatkowo przygotujecie je dosłownie w kilka chwil. Sprawdźcie jakie to proste. Z podanych składników zrobiłam 17 ciastek.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 112
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 836
Składniki
Jajko ubić z cukrem na puszystą masę.
Wsypać słonecznik, dynię,sezam i płatki migdałów. Wszystko wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Spłaszczać i formować okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni 10-15 minut, do zarumienienia. Moje ciastka piekły się 13 minut. Ciasteczka wystudzić i dopiero wtedy ściągać z blaszki, ciepłe będą się rozpadać.