Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27316
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 49
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27316
Polecam, pychota.
Odsłon: 234
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 49
Składniki
Ciasto kroimy w kwadraty o bokach okolo 8-10 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Kładziemy na wykrojone kwadraty. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Tak przygotowane ciastka wkładamy na papierze do pieczenia,do piekarnika o temp. 250 stopni, na około 15 minut, najlepiej spoglądać na ciastka co jakiś czas. Wyjąć gdy się zarumienią :)
Smacznego:) Typowy przepis na ciasteczka, można również użyć brzoswkinek :) jak kto lubi