Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2603
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 178
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 70
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2603
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 178
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 70
Składniki
Ciasto kroimy w kwadraty o bokach okolo 8-10 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Kładziemy na wykrojone kwadraty. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Tak przygotowane ciastka wkładamy na papierze do pieczenia,do piekarnika o temp. 250 stopni, na około 15 minut, najlepiej spoglądać na ciastka co jakiś czas. Wyjąć gdy się zarumienią :)
Smacznego:) Typowy przepis na ciasteczka, można również użyć brzoswkinek :) jak kto lubi