Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10755
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6190
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13084
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4833
Składniki
Ciasto kroimy w kwadraty o bokach okolo 8-10 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Kładziemy na wykrojone kwadraty. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Tak przygotowane ciastka wkładamy na papierze do pieczenia,do piekarnika o temp. 250 stopni, na około 15 minut, najlepiej spoglądać na ciastka co jakiś czas. Wyjąć gdy się zarumienią :)
Smacznego:) Typowy przepis na ciasteczka, można również użyć brzoswkinek :) jak kto lubi