Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 976
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5554
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17915
Składniki
Ciasto kroimy w kwadraty o bokach okolo 8-10 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Kładziemy na wykrojone kwadraty. Posypujemy cukrem i cynamonem.
Tak przygotowane ciastka wkładamy na papierze do pieczenia,do piekarnika o temp. 250 stopni, na około 15 minut, najlepiej spoglądać na ciastka co jakiś czas. Wyjąć gdy się zarumienią :)
Smacznego:) Typowy przepis na ciasteczka, można również użyć brzoswkinek :) jak kto lubi