Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowy przepis na przepyszne ciasteczka z świeżymi owocami. Możemy nadziać je czym tylko żołądek zapragnie.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 703
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 525
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 329
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3516
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 703
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 525
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 329
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3516
Składniki
Jabłka kroimy w kostkę podsmażamy ok.5 minut z 2 łyżeczkami cukru. Do połowy dodajemy cynamon. Truskawki obieramy i myjemy następnie kroimy w drobną kostkę i dodajemy 2 łyżeczki cukru. Ciasto francuskie kroimy na pół a następnie na szerokie paski. Na górnych układamy owoce. Dolne prostokąty nacinamy poziomymi liniami (tak jak na zdjęciu). *Przy nakładaniu owoców należy odsączyć je z soku żeby ciasto francuskie miało jak najmniej wody, soku.
Paskami z otworkami nakładamy na paski z farszem i dobrze dociskamy po bokach, tak jakbyśmy lepili pierogi na końcach.
Pieczemy w temperaturze 185 stopni. Do zarumienienia. Ok, 15 minut. Z podanych ilości uzyskamy 14 dużych ciasteczek.