Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wystarczy tylko kilka składników aby upiec niezwykle pyszne ciasteczka gęsie łapki są bardzo proste, szybkie do zrobienia.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 287
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 142
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 79
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 109
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 287
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 142
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 79
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 109
Składniki
Ser drobno rozcieramy widelcem. Masło, ser, mąkę i żółtka zagniatamy. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce około godzinę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy kółka i obtaczamy w cukrze, lekko dociskając z obu stron.
Następnie każde kółeczko składamy na pół i jeszcze raz na pół. Lekko dociskamy aby nie rozwinęło się podczas pieczenia.
Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.