Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, ze starego zeszytu. Pamiętam jak robiła je babcia na swojskiej śmietanie i maśle, były bardzo kruchuteńkie i smaczne. Tym też nic nie brakuje :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9230
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10172
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9230
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6579
Składniki
Na stolnicy posiekać mąkę z margaryną, cukrem i śmietaną. Potem bardzo szybko zagnieść ciasto wstawić do lodówki na godzinę lub na 30 minut do zamrażalki. Podzielić ciasto na dwie części i każdą z osobna cienko rozwałkować na kształt prostokąta. Na brzegu nakładać marmoladę, zwinąć w rulon i odciąć od reszty ciasta.
Kroić rulon na 5 centymetrowe kawałki, i ponacinać jeden brzeg ciasteczek ostrym nożem. Tak postępować z pozostałym ciastem, mi wyszło 50 ciasteczek. Układać ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia odchylając nacięcia tworząc grzebyczki.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO