Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasteczka, ze starego zeszytu. Pamiętam jak robiła je babcia na swojskiej śmietanie i maśle, były bardzo kruchuteńkie i smaczne. Tym też nic nie brakuje :)
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6500
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 750
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 72
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 6500
Składniki
Na stolnicy posiekać mąkę z margaryną, cukrem i śmietaną. Potem bardzo szybko zagnieść ciasto wstawić do lodówki na godzinę lub na 30 minut do zamrażalki. Podzielić ciasto na dwie części i każdą z osobna cienko rozwałkować na kształt prostokąta. Na brzegu nakładać marmoladę, zwinąć w rulon i odciąć od reszty ciasta.
Kroić rulon na 5 centymetrowe kawałki, i ponacinać jeden brzeg ciasteczek ostrym nożem. Tak postępować z pozostałym ciastem, mi wyszło 50 ciasteczek. Układać ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia odchylając nacięcia tworząc grzebyczki.
Piec w nagrzanym piekarniku około 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO