Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze próby świątecznych wypieków - ciasteczka są przepyszne. Czuć w nich ostrość imbiru i słodycz malin.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 749
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1546
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6067
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Imbir kroimy w drobną kostkę. Maliny ucieramy chwilę w moździerzu - na małe kawałeczki. Zimne masło kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na ciastka zagniatamy, aż ładnie się połączą. Maliny dodajemy na końcu, żeby zachowały się w kawałkach. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto wałkujemy na ok 5mm i wycinamy świąteczne wzory, lub po prostu odrywamy po kawałku ciasta i forujemy płaskie ciasteczka. Ciasteczka posypujemy cukrem i pieczemy w 180 stopniach 10-13 minut (w zależności od grubości). Ciasteczka najlepsze są następnego dnia.