Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze próby świątecznych wypieków - ciasteczka są przepyszne. Czuć w nich ostrość imbiru i słodycz malin.
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 693
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666427
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 837
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 693
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 470
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666427
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 837
Składniki
Imbir kroimy w drobną kostkę. Maliny ucieramy chwilę w moździerzu - na małe kawałeczki. Zimne masło kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na ciastka zagniatamy, aż ładnie się połączą. Maliny dodajemy na końcu, żeby zachowały się w kawałkach. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto wałkujemy na ok 5mm i wycinamy świąteczne wzory, lub po prostu odrywamy po kawałku ciasta i forujemy płaskie ciasteczka. Ciasteczka posypujemy cukrem i pieczemy w 180 stopniach 10-13 minut (w zależności od grubości). Ciasteczka najlepsze są następnego dnia.